Tuesday, May 6, 2014

// // 10 comments

Cara Hilangkan Parut Dengan Cepat dan Berkesan

Assalamualaikum..

Mempunyai parut jerawat, parut akibat pembedahan, parut luka kemalangan dan parut di badan atau parut di wajah akan menyebabkan kurangnya keyakinan dan penampilan diri. Kadang-kadang pening kepala juga memikirkan cara untuk hilangkan parut-parut yang hodoh.

Di dalam akhbar utusan pernah memberitahu bahawa teknologi terkini, kesan parut jerawat dapat dirawat iaitu menggunakan teknologi laser "fractional CO2". Wahhh laser tu..

Sebenarnya ada macam-macam petua yang boleh dipraktikkan untuk menghilangkan parut ni. Kena try n error juga la dan tentulah kena juga RAJIN.. Antara petuanya:-

#Petua 1 - Pisang
Amalkan gosok setiap hari dengan kulit pisang lemak manis atau kulit pisang kapas.

#Petua 2  - Ubat Gigi
 Sapukan dengan sebarang ubat gigi setiap hari.

#Petua 3 - Beras
Ambil sedikit beras, kunyit hidup dan sedikit bawang putih. Kisar bahan-bahan ini sehingga halus. Kemudian, campurkan dengan sedikit air dan ratakan ke muka. Biarkan sehingga kering dan kemudian gosokkan perlahan-lahan sama seperti memakai skrub. Setelah itu bilaskan dengan air suam. Lakukan setiap hari dan anda akan mendapat hasil yang memuaskan.

#Petua 4 - Lidah Buaya
Basuh bersih daun lidah buaya yang segar. Sapukan lendirnya di serata kulit yang berparut setiap kali sebelum tidur. Biarkan semalaman dan cuci keesokannya dengan air suam.

#Petua 5 - Bedak Sejuk
Campurkan segenggam bedak sejuk yang telah dicampurkan dengan cekur yang telah ditumbuk halus. Pakai bedak sejuk ini sebelum masuk tidur. Lakukan sehingga kesan parut itu hilang.

#Petua 6 - Timun
Kisar timun dan sebiji tomato. Tapiskan airnya dan minum untuk menyejukkan badan. Ambil hampas timun dan tomato tadi, gossokkan di bahagian muka, tangan dan kaki. Amalkan seminggu sekali.


Tapi kalau malas nak amalkan amalkan mana-mana petua diatas, nak cara yang paling cepat dan berkesan untuk hilangkan parut adalah dengan menggunakan Vitamin E Shaklee.



Bagaimana Vitamin E  bantu hilangkan parut dengan cepat dan berkesan?  

Vitamin E Shaklee memang dikenali sebagai vitamin untuk kecantikan kulit. Secara amnya Vitamin E Shaklee membantu untuk melembapkan kulit dan bertindak sebagai vitamin antioksidan yang mana ia akan memelihara sel-sel yang sentiasa terdedah dengan radikal bebas agar tidak rosak dan menyebabkan penuaan awal.Satu lagi kelebihan Vitamin E Shaklee adalah merawat parut tidak kira parut jerawat, parut akibat kemalangan atau parut disebabkan kulit sensitif.


Jom baca tengok beberapa testimoni,


Azlina Hashim‎ - Anak saya terjatuh masa bermain. Luka di muka paling banyak. Alhamdulillah saya letak Vita-E hari-hari kat luka dia. Dalam masa seminggu dah nampak bezanya, Luka cepat kering dan cepat sembuh dgn Vita-E. Memang Amazing Vita-E ni!!



Bidadari Sue‎ - Kesan jahitan after xcident makin samar2 dengan penggunaan ESP+ Vitamin E yang konsisten. Boleh jugak sapu Vita E tuh kat parut & jerawat kalau ada. So far sangat berpuas hati. Produk sapu2 parut yang lain mmg x jalan. Makin berjerawat kat area parut tuh lagi ada. So Shaklee jugak D BEST cos dia pelihara dari dalam and gantikan sel-sel yang dah rosak. Cuma kena bersabar, kesan kat setiap orang x semestinya sama. Start Consume Jan13 till Now. Harap2 lepas ni dah ilang terus parut tuh. Malu la kat muka. Ehe



Umie Sapidah Shahren - Ni adalah testimoni sepupu merangkap customer umie. Customer ni br consume Esp+vita E selama 2 minggu dan hasilnya memang menakjubkan. U all boleh tgk kat gambar tu.. actually kulit dia sensitif dan berjerawat batu. Semasa dia consume br 1 minggu jerawatnya dah kecut.. ramai kawan-kawan ofis dah tegur mukanya makin BERSIH, parut jerawat dah PUDAR.. muka makin CERAH.. untuk pengetahuan u all.. dlm 1 minggu dia boleh whatsapp umie hampir tiap hari sb dia excited jerawatnya dah kecut dan ada perubahan selepas menggunakan produk shaklee ni.. umie pun happy dapat tolong dia... alhamdulillah...

 
Apakah peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit?

✿ Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
✿ Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
✿ Menjaga kelembapan kulit
✿ Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel
✿ Mempercepat penggantian sel baru dan menghilangkan parut jerawat
✿ Mengelakkan keradangan kulit
✿ Menjadikan kulit kelihatan sihat dan berseri 


Cara mudah untuk hilangkan parut dengan Vitamin E Shaklee hanyalah dengan pecahkan kapsul vitamin E dan sapu pada kawasan parut setiap malam sehingga mendapat kesan yang diinginkan.
Satu botol Vitamin E mengandungi 120 biji, hanya makan sebiji sehari, sebotol vitamin E mampu tahan sehingga 4 bulan penggunaan. Jimat dan berbaloi.


Nak dapatkan vitamin E pada hari ini juga?? Jom hubungi saya, 




 Saya adalah pengedar shaklee pulau pinang di sekitar bayan lepas, bayan baru, sg. ara serta kawasan yang berdekatan. Sekiranya anda berada berdekatan dan ingin membuat pembelian secara COD (Cash on Delivery), penghantaran boleh dilakukan.

Disclaimer: These statements have not been evaluated by the Food and drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases

10 comments:

  1. Boleh dapat di kawasan johor bahru?

    ReplyDelete
  2. Vitamin E ni boleh dimakan dan juga boleh disapu pada parut.

    ReplyDelete
  3. Boleh didapat di selangor???harganya berapa??harap ada yg menjawap dan boleh dibeli di mana???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebotol rm156.50 , Boleh wasap sy 019-5279757 ๐Ÿ˜Š

      Delete
  4. Boleh didapat di selangor???harganya berapa??harap ada yg menjawap dan boleh dibeli di mana???

    ReplyDelete
  5. Boleh didapat di selangor???harganya berapa??harap ada yg menjawap dan boleh dibeli di mana???

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...